Rødbede – salsa

Rødbede-salsa

Her får du inspiration til en rødbede – salsa, der smager forrygende til steg og bøffer.

  • ca ½ kg. rødbeder
  • 3 fed hvidløg – finthakket
  • mørk balsamico eddike
  • olie helst koldpresset og økologisk – du kan bruge hvad du har
  • citronsaft fra ½ citron
  • evt. fintrevet citronskal fra ½ citron
  • fint havsalt
  • persille – finthakket – ca en håndfuld

Kog rødbederne med skræl som når du koger kartofler. Dvs. rødbederne er færdige når de slipper en pillekniv. Kom koldt vand på de kogte rødbeder og smut dem/gnid skindet af.

Riv rødbederne på den grove side af råkostjernet.

Smag til med finthakket hvidløg, mørk balsamico eddike, olie, citronsaft og fintrevet citronskal samt salt. Vend finthakket persille i salsaen. Server og nyd.

Er også lækker som pynt oven på en rugbrød med pålæg.

Kan holde sig 5 – 6 dage på køl.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *