Quinoapandekager

 

Quinoapandekager

Denne smukke lille pandekage er glutenfri og så er den fyldt med protein og fibre. Den er supernem at lave og kan bruges i både det salte og det søde køkken.

Her er den toppet med æblebåde og blåbær samt lidt ahornsirup, men du kan også bruge den som aftensmad og toppe med fx avokado, rejer, melon, mango og evt. lidt mynte samt nogle dråber frisk citronsaft.

Den oprindelige opskrift  er fra Samvirke, jeg har bare justeret lidt så quinoapandekagerne bliver glutenfrie.

  • 2 dl. quinoa
  • 4 dl. vand
  • ½ tsk. salt

Start med at kog quinoaen til vandet er opsuget, det tager cirka 12- 15 minutter og lad den køle lidt af. Du kan også bruge ca 4 dl kogt quinoa.

  • 2 æg
  • 4 spsk. glutenfri mel – havregryn, rismel, boghvede – tag hvad du har
  • 1 spsk. chiafrø – kan udelades
  • 1 dl. vand

Pisk æg og mel sammen, tilsæt den kogte quinoa til æggemassen sammen med chiafrø og vand. Lad dejen stå og samle sig i 10 – 20 minutter.

Varm en blanding af smør og kokosolie op på en pande, her bruger jeg en pandekagepande med slip let belægning, og kom dejen på i klatter der glattes ud med bagsiden af en ske. Klatterne må ikke være for store, så bliver det svært at vende dem.

Lad dejen stivne og vend forsigtigt og steg på den anden side så de er lysebrune på begge sider.

Server med ønsket topping.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *