Naan brød – uden gluten og mælk – rige på protein

Naanbrød

Disse dejlige brød er hurtige at lave og de smager skønt. At de så også er glutenfri og proteinrige er bare win win.

Brødene kan bruges som de er med lidt persillepesto eller rejer og tzatziki. De er også superlækre til en suppe eller som en del af en tapas eller snack tallerken.

  • 2 – 3 dl lunken vand (start med 2 dl)
  • 1 spsk. Husk – den gule
  • 1 – 2 spsk. hakket mynte
  • ½ – 1 tsk salt
  • 1,5 dl kikærtemel
  • 1 tsk (glutenfri) bagepulver
  • 20 gram smeltet smør eller smagsneutral kokosolie
  • olie til stegning
  • Nigellafrø/jomfru i det grønne til at drysse på når du steger

Bland vand og husk. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør dejen godt sammen. Tilsæt mere vand, hvis du syntes dejen bliver for fast til, at du kan presse ud til flade naan-brød på panden.

Varm olie op på en stegepande og kom to klatter dej på. Glat dejen ud med bagsiden af en olieret ske, så den er cirka 1 – 2 cm tyk og drys nigellafrø på. Steg ved svag til middel varme til brødene er lysebrune. Vend dem og steg på den anden side, til naan-brødet falder lidt sammen.

Jeg har blandt andet brugt naan-brødene  i forbindelse med nogle frokost tallerkener. Her kan du lige kan få øje på brødene, der er skjult under salat og toppet med rejer. Ved siden af er der gulerodsråkost drysset med hampefrø samt kartoffelsalat med røget makrel. Jeg elsker at lave frokost tallerkener og tage lidt fra de små rester vi ofte har stående på køl.

naanbrød frokost

Brødene kan godt laves på forhånd og lunes let inden servering, enten på pande eller i ovn.

Min morgenmad i dag var derfor 2 styk naanbrød lagt sammen om kylllinge pålæg og gedeost, varmet igennem på en pande ved svag varme, mens jeg forberedte madpakker mm.
Sammen med en rest græsk salat fra aftensmaden og et stort krus te, blev det til en nem og super lækker morgenmad.

Naan- brød morgenmad

Opskriften har jeg fået fra Susanne Ringsted som er komplementær hormonterapeut, hende kan du finde lige her

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *