Hvem er jeg?

Dorthe Knudsen

Jeg hedder Dorthe Knudsen og har arbejdet med mad og sundhed, siden jeg blev kostvejleder i 1999. Jeg tilbyder firmaer at udvikle opskrifter af deres produkter, udover jeg passer min skønne madblog.

Gennem de sidste mange år er jeg stødt på utallige ildsjæle, der har inspireret mig til at få skønne, sunde sager på tallerkenen. Hver dag. Og jeg bliver glad langt ned i maven, når jeg tænker på al den inspiration og skønne måltider de har delt med mig.

Jeg bor sammen med min familie lidt syd for Aarhus, og de har igennem årene lagt maver og smagsløg til utallige forsøg. Nogle forsøg mere vellykkede end andre. Men helt sikkert er det, at der med tiden er blevet flere og flere forsøg der lykkedes. Ganske enkelt fordi jeg bliver bedre jo mere jeg øver mig. Tak til min søde familie. I har været meget tålmodige.

Siden foråret 2015 har jeg overvejende spist mad uden gluten, sukker og mælkeprodukter. Hvis du vil vide hvorfor, kan du læse min historie her. Du vil derfor finde mange opskrifter uden disse ingredienser på Sund Sans. Indimellem bruger jeg dog lidt friskkværnet smør eller økologisk piskefløde, honning, dadler eller ahornsirup, fordi det giver velsmag og nydelse i de pågældende retter og fordi jeg ikke ønsker at mine måltider og min madglæde skal være underlagt en bestemt mad fanatisme.

Noget af det bedste jeg ved er en tidlig søndag morgen alene i køkkenet,  resten af familien sover og nu har jeg flere timer til sjove eksperimenter, hvor jeg kan afprøve lækre proteinrige brød, noget til at smøre på, få lavet greenie til et par dage og lidt sødt til næste uges madpakker. Alt imens radioen kører med et snakkeprogram og jeg får mig et stort glas te. Se det er livet for en madnørd som mig.

Glæden ved at lave et godt nærende måltid mad på en ganske almindelig hverdag, vil jeg gerne dele med andre. Det er derfor jeg har lavet Sund sans og givet den undertitlen – kærlighed til hverdagsmad.

Så kast dig ud i det, jeg håber du kan lide hvad du ser.

 

Kærligst fra Dorthe

 

Spisebord i modlys med vinglas