Fisk fra Fyn med fløde og grønt

fisk, fløde, ovn

Min søde far har sørget for, at vi masser af har fisk i fryseren. Det er der kommet denne skønne hverdagsmad ud af.

2 løg i tynde både
2-3 gulerødder i lange strimler ca 2 cm i bredden
4 stilke blegselleri i skiver på skrå
1/2 grøn squash i store tern
Lidt god koldpresset olivenolie eller smør
En god sjat piskefløde
Citronsaft
Salt og peber

Ca. 500 gram fiskefileter

Tilbehør evt groft sennep, rødbeder eller syltede rødløg

Kom et ildfast fad i ovnen ved 200 grader, kom olien/smørret i. Svits først løgbådene i smørret, ca. 5 minutter. Så kommes gulerødder og blegselleri i. Grønsagerne skal nu hygge sig lidt i ca. 15 – 20 minutter. Imens saltes rødspættefileterne med let hånd.
Tag fadet ud af ovnen og placer de sammenrullede fileter i grønsagerne, sådan at rullerne står op i grønsagerne. Hæld piskefløden over, sæt fadet tilbage i ovnen i 8 – 10 minutter, eller til fløden begynder at boble.
Inden fadet sættes på bordet, smages til med citronsaft, evt. ekstra salt og friskkværnet peber.


Smager dejligt med små fine pillekartofler, men kan nemt udelades, da der er masser af fyld fra grønsagerne.
Vi fik også lidt grov sennep og syltede rødløg til, så hver enkelt selv kunne smage til efter lyst.


Resterne spiste jeg til frokost dagen efter. Let lunet med en grøn salat, og det var faktisk endnu bedre dagen derpå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *