Når vi trænger til lidt sødt, men er for dovne til at gå til bageren må vi selv igang.
Jeg tager altid udgangspunkt i pund til pund metoden, når jeg bager. Dvs. lige store dele æg, sødt, mel og så lidt at hæve med, fedtstof samt noget smag der passer sammen.
Det kom der disse dejlige muffins ud af, med et pift af orangesmag og crunchy chokoladestykker.
2 æg
10 friske dadler uden sten
1 pillet mandarin alternativt ½ appelsin
40 gram blødt/smeltet smør
100 gram mandler, kværnet til mel på en elektrisk kaffekværn
50 gram mørk chokolade grofthakket
½ tsk. bagepulver
½ tsk. natron
1 lille nip salt
Start med at tænde ovnen og indstil den på 180 grader.
Kværn mandlerne til mel i kaffekværnen i nogle omgange.
Kør æg og dadler i en foodprocessor med knivindsatsen til æggemassen er lysegul. Tilsæt mandarin og kør igen til mandarinen er optaget af æggemassen.
Imens blander du mandelmel, bagepulver, natron og salt i en skål.
Hæld ægge/mandarinmassen over i skålen, rør blødt smør og grofthakket chokolade i.
Fyld 10 -11 muffinsforme med dejen, sæt dem i en 180 grader varm ovn og bag dem midt i ovnen i 12 – 14 minutter.
Lad dem køle lidt af i formen, så de kan sætte sig inden de skal spises.
Nyd med en god kop kaffe.