Så er det hverdag igen efter en dejlig juleferie.
Det betød at vores grønsagsskuffe trængte til et kærligt eftersyn efter jule og nytårsmaden.
Jeg har derfor gjort kort proces og food-preppet det der lå på køl. Det kom der disse tre lækre slags tilbehør ud af. Win win, intet madspild og vi har nemme grønsager de næste par dage.
Her er det gulerødder, rød snackpeber, en rest hvidkål og ½ squash der er svitset i kokosolie og gurkemeje. Det er efterfølgende smagt til med lidt soya.
Så er det et rødt spidskål der er strimlet og overhældt med kogende vand. Lad det trække i vandet i 1 minuts tid, si vandet fra og overhæld med koldt vand. Her har jeg mikset kålen med mandariner og blåbær Det hele er marineret i en citron/olie/ahornsirup dressing og til allersidst en smule fintrevet frisk ingefær henover. Smag dig frem.
… og så er det såmænd bare dampet broccoli. Del i mindre buketter, kom det i kogende letsaltet vand og damp i ca 1 minut. HÆLD KOLDT VAND over med det samme. Broccolien er god i madpakker, som fyld i en grønsagstærte, som pynt på pålæg….. eller spis det naturel….
Må det blive et godt NYT ÅR fyldt med grønsager.