På denne smukke dag med blå himmel og solskin har jeg ryddet julepynten væk og gjort klar til at fejre nytår med gode venner.
Men der har også været tid til at forberede greenie poser, fordi jeg i juledagene har savnet at kunne tilberede en hurtig greenie. Især på de dage hvor indtaget af glögg og brunkager har overskredet mængden af anbefalet daglig tilførsel.
Sådan gør jeg:
- 1 pose grønkål
- økocitron
- frisk ingefær
- evt. bladselleri
Grønkålen ribbes, trækkes i mindre stykker og skylles.
Kom grønkålen i en gryde og overhæld den med kogende vand så vandet dækker. Lad det trække i et minuts tid. Si vandet fra og overhæld kålen med koldt vand. Lad grønkålen dryppe godt af.
Fordel den dampede grønkål i poser med ca 50 gram grønkål, ½ skive økocitron, et stykke frisk ingefær på størrelse med din tommeltot og evt. 1/3 stængel bladselleri. Det bliver til ca 100 gram i alt.
Kom poserne i fryseren.
Når du får lyst til en hurtig greenie kommer du følgende i en god blender:
- 1 dl. god æblejuice
- indholdet af en greenie-pose
- 1½ spsk. proteinpulver – jeg bruger Plantforce synergi proteinpulver med vaniljesmag – den søder dejligt og gør at din greenie kan bruges som et måltid
- evt. ½-1 dl. vand til at justere tykkelsen
- 3-4 isterninger
Blend det hele grundigt, hæld op i et stort glas og brug det som et måltid. Det mætter i 3 – 4 timer. Jeg får ofte en greenie som morgenmad.
Hvis jeg har en rest salat, persille, dampet broccoli eller lignende kan jeg godt finde på at supplere med det når jeg blender. Det er blot win – win og flere grønsager indenbords.