At være beslutningstræt og få nye grønne vaner

Morgenmadstallerken

Kender du det med at NU skal det være, du vil være sundere. Du tømmer køkkenskabene for fristelser, fylder køleskabet med grønsager og køber nye løbesko … Planen er at leve af grønne smoothies og kålretter, og løbe hver morgen. Efter en uge opdager du, at du igen igen igen igen er tilbage ved udgangspunktet. Grønsagerne er slatne og løbeskoene er kun blevet luftet en enkelt gang.

For at få det til at lykkes er fidusen, at du skal starte med det der er nemmest for dig, og så skal du tage tingene i bitte små skridt,  fordi kroppen belønner handling også selvom dine skridt er små. Især når du tager disse skridt hver dag igennem længere tid.

Der findes ufatteligt mange retninger, kure og forløb du kan følge. Men det som alle er enige om er at grønsager skal der til. Grønsager, grønsager, grønsager OG grønsager. Så uanset om det er 5:2, LCHF, Keto, Sense eller noget helt femte du overvejer, så start med grønsagerne. Er du udfordret her så læs videre.

Vores liv er fyldt med beslutninger og det kan altså nemt gøre os beslutningstrætte. Derfor handler sundhed om gode vaner. Noget du bare gør uden at skulle beslutte om det skal være gulerødder eller ærter, bananer eller blåbær. Sørg for at have lidt at vælge imellem og miks og match med det du har.  HVER dag. Det er derfor du skal starte med de grønsager du holder allermest af, dem der er nemmest for dig. Dem der gør dig glad i låget af at spise … for du skal gøre det HVER dag, indtil du bare gør det uden at tænke over det.

Tilbage til grønsagerne. På bestemte kure, er der bestemte grønsager som er mindre gode end andre. I min verden er ALLE grønsager, bær og frugter gode. Bom. Det giver derfor mening af skrue op for alle disse skønne, grønne, dejlige sager. Her får du et par forslag til hvordan du kan gribe det an.

 • Spis grønsager og bær til morgenmaden – og ja tomater, agurker og gulerødder er også grønsager, og de er nemme om morgenen. Det er blåbær for øvrigt også, nemme altså…
 • Til frokost skal halvdelen af dit måltid være grønsager – og der er ikke noget galt med frosne ærter
 • Til aftensmad skal halvdelen af dit måltid være grønsager – længe leve foodprepping
 • Få sliktallerkenen til at bugne af bær, frugt og grønsager sammen med slikket – google en god dip
 • Brug peberfrugter, gulerødder, sukkerærter og dip som mellemmåltider – her er humus en lækker dip
 • Hvis du allerede er hardcore grønsags spiser vil det gøre det nemmere for dig at foodpreppe 1 – 2 gange om ugen

MEN du skal kun vælge et af ovennævnte forslag, og det skal du gøre lige nøjagtig så lang tid, at det er blevet en vane du slet ikke tænker over, ingen beslutningstræthed her. Måske går der 2 uger måske går der 8 … og det er helt ok, for sådan er det med vaner.

Såååå hvad vælger du at starte med?

Og hvis du allerede bruger stort set alle ovennævnte punkter HVER dag, får du en kæmpe digital high five herfra.  Next step … løbeskoene.

PS. Hvis du er helt blank på hvad du godt kan lide og har lyst til at din grønsagsskuffe skal indeholde kan jeg dele med dig at mit køleskab altid indeholder:

 • gulerødder
 • agurk
 • spidskål
 • æbler
 • citroner

Som ekstra supplement indeholder køleskabet også ofte:

 • persille
 • blåbær

På frost har jeg:

 • broccoli
 • spinat
 • ærter
 • majs

I køkkenskabet supplerer jeg med:

 • sorte græske oliven
 • soltørrede tomater
 • solsikkekerner

Pluk i det, snup det med hjem du er pjattet med og snit, miks, damp, bag, smag til … og nyd.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *