Foodprepping igen igen igen

Jeg er bare vild med at food-preppe, altså at forberede grønsager, frikadeller, steg, lækre små brød, pandekager, vafler eller andet godt og opbevare maden på køl. På den måde er det SÅ meget nemmere at snuppe nogle hurtige måltider i de efterfølgende dage.

Når jeg står der med mine bøtter der bugner af nemme grønsager, har jeg det lidt som et barn i en tag-selv-slik afdeling. Mine bøtter er bare fyldt med farverige, smagfulde, næringsrige grønsager. What’s not to like … og så må bøtterne altså gerne være lidt lækre.

Derfor har jeg købt disse praktiske, men også smukke, glasbeholdere fra frigoverre. Beholderne er lavet af glas med et plastlåg. De fås også med lyse låg. Jeg har valgt blå låg fordi de er nemmere at få øje på i skuffen. I kan se udvalget af frigoverre her hos Pulito. Og for god ordens skyld vil jeg nævne at indslaget her ikke er sponsoreret, det er bare ren begejstring.

frigoverre glasbøtter

Da jeg købte mine nye glasbeholdere,  kunne jeg næsten ikke vente med at få dem fyldt med grønsager, for at se hvordan det ville fungere, og om jeg havde valgt de rigtige størrelser. Det havde jeg, næste gang vil jeg dog supplere med nogle flere af de mindre eller mellem størrelse beholdere.

Se her hvad jeg kom i mine nye glas:

frigoverre - foodprepping grønsager

Fra venstre er der letdampet broccoli i den underste bøtte og her skal broccolien i mindre stykker, kun lige kysse det kogende vand. Jeg bruger kogende vand fra vandkogeren, hælder over broccolien i mindre buketter, lader det stå et minuts tid, vandet fra og koldt vand på.

Oven på skålen med broccoli har jeg lavet en råkost af fintsnittet marineret hvidkål. Jeg kan faktisk bedre spidskål, men lige den dag var der hvidkål i grønsagsskuffen.

Kålen er marineret med en god olivenolie, citronsaft, citronskal samt en smule salt. Alene er det lidt kedeligt, men når det skal bruges i et måltid, snupper jeg noget af kålen og mikser den med fx:

 • soltørrede tomater
 • ristede solsikkekerner
 • kapers

Til et andet måltid får den marinerede kål følgeskab af fx:

 • æbler i tern
 • grofthakkede ristede mandler

Her det det kun fantasien der sætter grænser … hvad med også at prøve:

 • persille
 • mango
 • sprødstegt bacon

eller

 • grønne bønner
 • hvidløg
 • feta

… her er der god mulighed for fri leg med salaten. Madlavning må godt være sjovt og her er det ovenikøbet nemt hvis der er nogle food-preppede grønsager at lege med.

På den måde kan en stor portion marineret kål blive til forskellige slags salater de følgende dage.

I midten bagerst har jeg skyllet bredbladet persille og bagerst til højre er der skyllet squash, agurk og bladselleri. Jeg snitter ikke de våde grønsager. De bliver bare pakket ud og skyllet, det tager ikke lang tid at snitte dem når de skal bruges.

Forrest til venstre er det solsikkekerner og græskarkerner der er ristet på en tør pande, hvorefter jeg kommer lidt tamari (soya) på for at gøre dem saltede. Varmen fra panden gør at soyaen ikke gør kernerne våde, men tørrer fint ind. Det er super lækkert drys til salater.

De sidste to glas giver sig selv, da det er skrællede rødbeder og gulerødder.

Voila – foodprepping og nemme grønsager de efterfølgende dage.

Arbejdsindsats alt i alt ….. maks 45 minutter. Bom.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *