I dag har jeg lavet grøn juice….. og hvad har det med glutenfri boller at gøre…
Jo, jeg har brugt pulpen, som bliver tilovers når jeg juicer, til at komme i bolledejen. Det kan anbefales. Hold da op det blev godt.
Og det smarte ved glutenfri boller er, at da de for det meste ikke indeholder gær, skal de ikke hæve.
- ½ liter lunken vand
- 3 store spsk. Husk
- 2 tsk. uraffineret havsalt
- 2 spsk. koldpresset olivenolie
- 150 gram pulp fra grønkål, savoykål, gulerødder, æble og ingefær
- 100 gram glutenfri havregryn
- 100 gram glutenfri havremel
- 100 gram solsikkekerner
- 1 æg
- ca 100- 125 gram melblanding uden gluten fra Falslevgård Mølle. Det er en blanding lavet af hele korn fra quinoa, hirse, boghvede og ris. Kan erstattes med anden glutenfri mel. F.eks. hirsemel.
Start med at tænde ovnen på varmluft 200 grader.
Bland Husk med vand og lad det gelere, mens du finder de øvrige ingredienser frem. Rør lidt i det undervejs.
Tilsæt de øvrige ingredienser, holder dog lidt af den melblandingen tilbage og ælt eller rør det i lidt af gangen.
Form 10 – 12 boller med olierede hænder og tryk dem lidt flade. De skal have form som en hakkebøf.
Bag i en varm om i ca. 30 minutter. Lad dem stå i en slukket ovn ca. 5 minutter. Afkøles helt på en bagerist inde de skæres, da de ellers kan føles klæge.
Nyd med f.eks. hummus, peanutbutter og honning, æg, avokado….. eller god mørk pålægschokolade.