Undersøgelser viser, at hvis der er flere ting på bordet at vælge imellem, spiser vi mere. Hvis du gerne vil spise flere grønsager, så lav et salatfad med flere salater. Tag evt. udgangspunkt i “Alt godt fra grønsagsskuffen”…… hos os blev det til:
Rødbedesalat med æbler…
Kog rødbederne, koldt vand på, smut skindet af og skær i tern. Skær æbler i tern og bland æble og rødbedeternene sammen. Smag til med citronsaft og citronskal, hvis den er øko, finthakket hvidløg, olivenolie, mørk balsamico eddike, salt og måske en anelse sukker.
Kog rødbederne, koldt vand på, smut skindet af og skær i tern. Skær æbler i tern og bland æble og rødbedeternene sammen. Smag til med citronsaft og citronskal, hvis den er øko, finthakket hvidløg, olivenolie, mørk balsamico eddike, salt og måske en anelse sukker.
Selleri råkost…
Skræl knoldselleri og riv det på den grove side af råkostjernet. Lav en dressing af dijonnaise (en blanding af Mayo og sennep) olie, lys balsamico eddike. Vend dressingen i sellerien og smag til med salt og evt. lidt mere eddike. Pynt med valnøddekerner og granatæblekerner.
Skræl knoldselleri og riv det på den grove side af råkostjernet. Lav en dressing af dijonnaise (en blanding af Mayo og sennep) olie, lys balsamico eddike. Vend dressingen i sellerien og smag til med salt og evt. lidt mere eddike. Pynt med valnøddekerner og granatæblekerner.
Grøn salat …
Brug hvad du har. Jeg brugte icebergsalat, fennikel, appelsin. Dressing af olie, citron, salt og friskkværnet peber.På et salat fad gør det altid underværker med lidt sødt, her har jeg brugt mango i både.Efterhånden som salaterne bliver færdige placeres de på et stort rundt fad med en lille kant.
Brug hvad du har. Jeg brugte icebergsalat, fennikel, appelsin. Dressing af olie, citron, salt og friskkværnet peber.På et salat fad gør det altid underværker med lidt sødt, her har jeg brugt mango i både.Efterhånden som salaterne bliver færdige placeres de på et stort rundt fad med en lille kant.
Vi fik en langtids simret kalvecuvette til. Det er dejlig vintermad og giver en forrygende fond til en suppe.
Kom cuvetten i en gryde der lige passer, og kom lidt løg, urter, selleri eller hvad du har ved hånden ned til kødet. Husk også salt og evt. peberkorn. Bring vandet i kog, skru ned på ABSOLUT laveste blus, låg på, vent 3 til 4 timer. Det giver det møreste, lækreste kød. Fonden afkøles og kommes i en pose der fryses og bruges til at give smag til f.eks. en grønsagssuppe.