Min farmor var en gæv, stærk og munter kvinde der i en høj alder, vel nok omkring de 85 år, stadig formåede at samle hele familien omkring gæstebordet i den bageste stue, hvor hun bød på dyreryg og trifli. Vin til de voksne og abrikos sodavand til børnene.
Bordet var smukt dækket, med stivet dug, det fine stel, vinglas og en buket med årstidens blomster fra haven.
Når hun er i mine tanker er det fordi, vi har overtaget hendes tallerkener fra det fine stel, og på den måde sidder hun nu med ved vores bord.
Gid jeg i en høj alder vil bevare min glæde ved god mad, spist i godt selskab.Og nu til kokos – plauteauer … på farmors tallerken …Til dagens skovtur skulle jeg finde på lidt godt til den medbragte kaffe. Det bliv til kokostoppe…. Som blev til kokos plateauer, tak til Michael for et velvalgt ord. For toppe var det ikke. Men de smager godt. Seje og søde, med knas fra grofthakket mørk chokolade.Denne portion giver ca 20 stk. kokos plateauer.
Bordet var smukt dækket, med stivet dug, det fine stel, vinglas og en buket med årstidens blomster fra haven.
Når hun er i mine tanker er det fordi, vi har overtaget hendes tallerkener fra det fine stel, og på den måde sidder hun nu med ved vores bord.
Gid jeg i en høj alder vil bevare min glæde ved god mad, spist i godt selskab.Og nu til kokos – plauteauer … på farmors tallerken …Til dagens skovtur skulle jeg finde på lidt godt til den medbragte kaffe. Det bliv til kokostoppe…. Som blev til kokos plateauer, tak til Michael for et velvalgt ord. For toppe var det ikke. Men de smager godt. Seje og søde, med knas fra grofthakket mørk chokolade.Denne portion giver ca 20 stk. kokos plateauer.
4 æggehvider
200 gram rørsukker
200 gram kokosmel
100 gram grofthakket mørk chokoladeRør det hele sammen og lad massen hvile i ca. 30 minutter. Form små toppe, med to spiseskeer, de bliver til plateauer helt af sig selv (:
Bag ved 200 grader i ca. 10 minutter. Hold øje, så de ikke bliver for mørke i bunden. De skal være lysebrune i kanten.
Lirk dem forsigtigt over på en rist, hvor de skal afkøle og blive faste. Nyd dem med en kop god kaffe.
200 gram rørsukker
200 gram kokosmel
100 gram grofthakket mørk chokoladeRør det hele sammen og lad massen hvile i ca. 30 minutter. Form små toppe, med to spiseskeer, de bliver til plateauer helt af sig selv (:
Bag ved 200 grader i ca. 10 minutter. Hold øje, så de ikke bliver for mørke i bunden. De skal være lysebrune i kanten.
Lirk dem forsigtigt over på en rist, hvor de skal afkøle og blive faste. Nyd dem med en kop god kaffe.