Disse skønne flade brød har jeg lavet efter inspiration fra Madbanditten. De smager forrygende og så er jeg vild med at de er både proteinrige og fyldt med fibre og grønne grønsager. De fungerer super godt, både som brød og som pizzabund. De kan gå som eftermiddagsmad til ungerne og som snack til gæster.
Hvis du vil bruge dem som snack til gæster, er de lækre sammen med denne tomat spread, lidt god pølse og en kold øl. Serveret du dem som snack, er de nemmere at håndtere, hvis du skærer dem ud i mindre trekanter.
Når jeg er sulten et par timer inden aftensmaden, snupper jeg lige et broccolibrød med pesto og stærk ost, sammen med en kop te.
Sådan gør du:
- Ca. 2 dl. blandede nødder, frø og kerner. Her har jeg brugt lige dele sesamfrø, cashewnødder og solsikkekerner
- 1 broccoli
- 1 lille håndfuld skyllet persille
- 100 – 150 gram revet gedeost, kan erstattes af anden ost
- 1 tsk. spidskommen
- evt. 1 tsk. stødt gurkemeje eller 1 spsk. frisk gurkemeje
- 1 tsk. havsalt
- 3 æg
- 4 spsk. Husk (loppefrøskaller)
Mal først kernerne til mel i foodprocessoren med knivindsatsen. Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen Husk, og blend det hele godt sammen. Det kan være en god idé at gøre det over 2 omgange. Kom det hele over i en stor skål. Tilsæt Husk og lad massen stå i ca. 5 – 10 minutter, så den bliver mere sammenhængende og nemmere at forme.
Form kugler på størrelse med en golfbold og tryk dem flade på en bageplade med bagepapir, her har jeg olie på hænderne. Bag ved 180 grader i ca. 25 minutter. Jeg har typisk flere plader i ovnen af gangen, bruger derfor varmluft og flytter rundt på pladerne efterhåndensom de bliver færdige.
Lad broccoli brødene afkøle på en bagerist.
Jeg opbevarer halvdelen på køl, hvor de let kan holde i 4 – 5 dage, og fryser resten.