Hvis du kan få lammekød i nogle udskæringer som ikke er så populære, vil jeg anbefale dig at bruge det til frikassé. Kødet passer sig selv i flere timer. Arbejdsindsatsen er begrænset derefter, og du har en dejlig grydefuld simremad, fyldt med smag og kraft.
Sådan gjorde jeg:
Ribben og hals fra et lam dækkes med vand, tilsættes godt med salt, hele peberkorn, et par løg i både samt evt. lidt selleri i store tern. Lad det hele småsimre i gryden indtil kødet nemt kan pilles af benene. Det tager 2½ til 3½ timer.
Tag kødet op af suppen og lad det køle lidt af, så du kan pille alt kødet af benene og skære evt. fedt og sener fra. Si og stil suppen koldt, så fedtet samler sig i toppen af suppen. Alt det her kan du nemt gøre dagen før du skal lave retten færdig.
Skræl 2 store gulerødder og skær dem i små tern, rens og skær 2 porrer i skrå skiver.
Når suppen er kold fjernes fedtet fra suppen som nu ligger i en tyk skorpe i toppen af suppen. Varm ca. 1 liter af suppen op til kogepunktet. Tilsæt gulerødder og porrer og lad grønsagerne simre knap møre i suppen. Det tager ca. 5 – 8 minutter. Tilsæt kødet, som er skåret i mundrette stykker, og varm det hele op.
Jævn med ca. 3 spsk. maizena rørt ud i ½ dl. piskefløde. Varm godt igennem og smag til med salt og peber. Afslut med en kop ærter og et godt bundt grofthakket dild.
Server med små pillekartofler og en sprød, syrlig blandet salat smagt til med citronsaft og lidt god koldpresset olie. Vores salat var blandet af fintsnittet fennikel, stegte squashskiver i mindre stykker, bladselleri, toppet med vandmelon. Citronsaft og koldpresset rapsolie over med mild hånd, gøres endnu smukkere med groftkværnet peber på top.
Bon appetit