Kød indeholder protein og fedt men ingen fibre. Hvis du kommer kogte linser i din frikadellefars får du fibre i dellerne og du får flere deller ud af portionen og så smager det oven i købet godt.
Sådan gjorde jeg:
400 g hakket kyllingekød – eller andet hakket fars
1 finthakket løg
1 fed hvidløg – presset
Knapt 100 gram kogte linser f.eks. Beluga eller Puy Linser. Det svarer til ca 5o gram ukogte
1 æg
1 tsk. salt
friskkværnet peber
Hvis du ikke har en rest kogte linser, så start med at koge linserne efter anvisningen på posen. Når jeg anbefaler Beluga eller Puy linser er det fordi de er faste i konsistensen. Andre linser kan have en melet konsistens, som jeg ikke syntes klæder de færdige frikadeller.
Rør alle ingredienserne sammen, som i almindelige frikadeller og steg dem på panden i smagsneutral kokosolie eller smør.
Jeg serverede dellerne med to forskellige salater til. Den ene salat lavet af fintsnittet spidskål, æble i tern og revet rødbede. Den anden med en grøn salat med appelsin, rødløg og sorte oliven. Vi fik også kogt quinoa og en dressing lavet af kokosyoghurt smagt til med hvidløg.
Også dejlige i madpakken.