Nogle gange får jeg simpelthen for mange små rester af forskellige tørrede frugter samlet sammen. Dem har jeg her lavet om til en lækker smøre-spread, figen-sveske-dadel mm smøre pålæg.
Det er nemt, passer sig selv og koster kun lidt opmærksomhed og en smule æblejuice.
Tag et par små håndfulde tørrede frugter. Brug hvad du har. Her har jeg brugt
- figner
- svesker
- dadler
- abrikoser
Men du kan også bruge rosiner, tranebær, blåbær, solbær mm.
Den tørrede frugt overhældes med
- æble juice
så den er knapt dækket og så lader du den stå til du har tid til at beskæftige dig med den igen. Alt fra et par timer til 24 timer er fint. Hvis du vil lette den senere proces er det bedst at sætte i blød i et højt glas.
Efter iblødsætning skal der blendes. Her er det nemmest at bruge et stavblender, derfor det høje glas.
Blend grundigt. Hvis massen bliver for våd, dvs du har kommet for meget æblejuice i, kan du tilsætte et par små spsk. chiafrø til at gøre din spread mere fast. Chiafrø tilfører også fibre. Det er også lækkert med hampefrø som giver lidt protein til din smøre spread. Prøv dig frem og ikke mindst smag dig frem.
Spread lavet på tørrede frugter er lækkert til et brunch bord, til den lille lækkersult på et godt knækbrød eller bare i stedet for marmelade på morgenbordet.