Jeg kan godt lide en rejemad, men nogle gange er det godt at udfordre det sædvanlige lidt, og du ved jo jeg er en grønsagsnørd, der forsøger at få godt med grønsager ind i hverdagsmaden. Det har jeg også gjort her og sammenlignet med en rejemad på en skive hvidt brød, er der væsentligt mere grønt, protein og ikke mindst mæthed i denne her ret.
At den så også er festlig og egner sig til nem gæstemad … se det er jo en helt anden sag.
Start med at lave spinatvaflerne. Hvis du ikke har vaffelforme til at lave vaflerne i ovnen, kan du stege dem på panden, så de i stedet bliver til spinatpandekager.
Jeg har købt mine vaffelforme hos Green Goddess og de er super nemme at arbejde med. Du hælder bare dejen i formene og så ind i ovnen, så står de og passer sig selv, mens du laver resten af maden. Overvejer faktisk at købe endnu en form, så jeg kan lave 8 vafler af gangen. Det er lækkert at have vafler på køl til et hurtigt måltid … det var vidst et sidespring, tilbage til opskriften …
Mængderne herunder passer fint til 2 personer, der vil dog nok være spinatvafler i overskud.
Sådan gør du
Spinatvafler
- 3 æg
- 100 gram spinat – jeg bruger ofte løsfrossen spinat, fordi det er nemt
- 1 dl. soyamælk eller komælk
- 3 tsk husk – den grønne
- 3 spsk mel – jeg brugte sorghum mel fordi jeg gerne ville have glutenfri vafler
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
kom alle ingredienserne i en blender og blend kort til dejen er sammenhængende. Smør din form, og hæld dejen i formen. Bag vaflerne ved 180 grader i ca 20 minutter.
Mens vaflerne er i ovnen gøres resten klar.
Rogncreme
- 3 tsk stenbidderrogn, kaviar eller lignende. Jeg har brugt rød kaviar her
- 3 spsk creme fraiche eller soyayoghurt hvis du ikke bruger mælkeprodukter. Hvis du vælger soyayoghurt vil jeg anbefale at du lige runder smagen af med et par tsk god mayonnaise.
røres sammen.
Rejer 200 gram drypper godt af i en sigte og kommes i en skål.
Beregn ca 100 – 150 gram rejer pr person, hvis det er et hovedmåltid.
Lav et fad med grønsager.
Jeg har brugt:
Miksede små salater – færdigkøbt og klar til brug
Squash – skåret i julienne på en håndholdt mandolinjern. Du kan også rive squashen groft.
Små søde tomater – skåret i skiver på skrå
Forårsløg – skåret i skiver på skrå
Citron – kom en halv citron på fadet også, det passer godt til fisk
De grønsager du vælger skal ikke være alt for kraftige i smagen. Undgå kåltyper og rodfrugter.
Sæt grønsagsfad, rogncreme, rejer og spinatvafler på bordet og byg nu selv lige præcis den vaffel du godt kan lide.
Et koldt glas hvidvin eller Cava med bobler smager dejligt til.
… og for en god orden skyld … dette er ikke et sponsoreret indslag. Det er bare ren begejstring og grøn karma.