Når dagen har været fyldt med to do ting, og …. nu skal vi i gang med aftensmaden…. nærmer sig, så må det godt være lidt nemt. For mig er den nemme udgave at kikke dybt i grønsagsskuffen og vælge grønsager til dagens suppe, finde lidt god fond, simre, simre, simre, blende, fløde i…. smage til og hvad har vi til at drysse ovenpå. Her med granatæblekerner som drys…. det er forbavsende godt.
…Lidt sprødstegt bacon ville også passe godt til denne suppe, men det havde vi desværre ikke.
Blomkåls suppe med selleri:
- 1 finthakket løg
- lidt god koldpresset olivenolie
- 300 gram blomkål
- 250 gram knoldselleri
- 8 dl. fond/bouillon
- knapt 1 dl. piskefløde eller soya cousine
- salt & peber
Svits løgene til de klarer, tilsæt blomkål og knoldselleri skåret i mindre humpler. Lad det svitse lidt sammen, hæld fond over og lad det simre til grønsagerne er møre. Det tager ca 20 – 25 minutter.
Blend med stavblender, tilsæt fløde og varm godt igennem, Smag til med salt og peber.
Mens supper simrer laver du topping
Persilleolie:
25 gram bredbladdet persille
1 dl. rapskimolie – koldpresset
Blendes med stavblender i en høj beholder
Det der ikke bruges i suppen, kan f.eks. bruges til at vende i en pasta,eller som ekstra smag på en bolle med spegepølse,
Tapenade:
2 dl. sorte oliven uden sten
1 – 2 fed hvidløg
1 spsk. kapers
1 skvis olivenolie
Det hele blendes med stavblender eller i en minihakker. Resten gemmes og bruges som drys til salat, fyld i sandwich eller som en del af et tapasbord.
Granatæble kerner:
Skær granatæblet midt over, pil kernerne ud og pil alle hinder fra.
Du bruger ikke alle granatæblekernerne til suppen, men det er nemmest at ordne hele granatæblet på een gang.
De holder sig fint på køl i et glas med låg i 3 – 4 dage. Brug dem på salat, på mysli, oven på morgengrøden eller til at pynte madder med…..