Ved det godt, det lyder lidt klamt, men historien er god.
Jeg laver rigtig mange forsøg med mad, og for tiden eksperimenterer jeg med chokolade – spread, som i konsistens skal være noget i retning af Nutella, men med en lidt mere spændende smag, dog uden diverse mystiske fedtsyrer, smagsaromaer med mere.
Jeg fik derfor lyst til at lave en chokolade spread, som skulle smage let af citron og lakrids. Men da den samtidig skulle være mælkefri blev piskefløde udskiftet med det tykke fra en dåse kokosmælk. Smagen var super lækker, men konsistensen for blød. Så varmede jeg massen op endnu engang og tilsatte ekstra chokolade. Så skilte massen og blev lidt gummiagtigt…. denne gummiagtige masse kom jeg i en silikoneform, fordi jeg så ville lave chokoladebidder af massen. Og det blev til nogle dejlige chokolader, dog stadig lidt seje i det. Det er dem I ser på billedet.
NU kommer vi til det med boullionen…. fordi….. jeg havde taget et par stykker dejlige chokoladebidder med på arbejde. Det er altid rart at have lidt på lager, hvis nu sulten opstår. Og det gjorden den, lækkersulten altså. Lækkersulten sagde “varm cacao”, men da jeg hverken spiser mælkeprodukter eller sukker hvad gør man så?
Jeg snuppede et par chokolade bidder, kom dem i et krus, kogende vand over og … vupti varm cacao med lakrids og citronsmag. Og jeg fik lige det energi kick jeg havde brug for.
Sådan laver du chokolade bidder:
1 dl. af det tykke fra en dåse kokosmælk
200 gram mørk chokolade min 72%
30 gram sukrin gold eller andet til at søde med
20 gram kokosolie eller smør
1 tsk. vanilje pulver
fintrevet skal fra 1 øko-citron
2 tsk. rålakridspulver
Varm det tykke fra kokosmælken op og hak chokoladen groft. Smelt chokoladen i det nu varme kokosfedt. Rør sukrin i massen og lad den smelte. Tilsæt kokosolie, vanilje pulver, citronskal og lakridspulver. Rør det hele sammen.
Kom chokolade massen i en silikoneform beregnet til at lave chokolade og sæt formen i fryser eller på køl til massen er stivnet.
Pil chokoladerne ud af formen og opbevar dem på køl. Spis dem som de er eller lav varm cacao af dem.
Kom 2 – 3 stykker chokolade i kogende vand og opløs, vupti nem cacao med lakrids og citron smag.