Prøv disse lækre friske, søde bidder som smager af After-eight. De er lavet af avokado, kokos, honning og myntedråber. Det kræver kun en stavblender og en fryser at lave dem.
Den grønne bund består af:
- 1½ avokado eller 1 stor avokado
- 70 g honning
- 75 g kokosmel
- 15 g smeltet kokosolie
- 2 – 3 dråber pebermynte olie
Det hele blendes. Da portionen er lille er det nemmest med en stavblender i et højt blenderglas. En firkantet beholder ca. 10 x 10 cm. (brug evt. en lille madkasse) fores med film og massen trykkes ned i beholderen. Glat overfladen og sæt formen i fryseren i ca. 15 minutter.
Imens laver du chokoladen af:
- 25 g kokosolie
- 2 – 3 tsk. honning
- 30 g raw cacao eller almindelig usødet cacao
- 1/4 tsk. vanilje
- et nip salt
Det hele smeltes ved svag varme i en meget lille gryde. Du kan også bare smelte 100 gram mørk chokolade og bruge som top.
Lad bunden blive i formen, smør chokoladen på og så tilbage på frost til chokoladen er stivnet. Det tager 5 – 10 minutter.
Når myntefirkanterne skal serveres, tager du det hele ud af fryseren, gerne 5 – 10 minutter inden de skal skæres, skærer i små firkanter og serverer med det samme. Det kan godt være en lidt klistret affære, så du kan evt. skære i tern, sætte på en lille tallerken og opbevare tallerkenen på frost indtil mynte – avokado firkanterne skal på bordet. De er bedst at servere meget kolde.
Disse dejlige firkanter er så fulde af smag og næring at man ikke kan spise mere end et par firkanter af gangen. Opbevar derfor resten på frost til næste gang du bliver lækkersulten.
Jeg har oversat og ændret i opskriften, som kommer fra en amerikansk hjemmeside. Desværre har jeg glemt hvor jeg fandt den og kan derfor ikke kreditere pågældende. Anyway – tak for god inspiration.