Skal du også inspireres i Karlas Køkken?

Lise Kold

Karlas Køkken har haft besøg af Lise, som er en dejlig kvinde med hang til spinning og vinterbadning. Lise ønskede at blive inspireret til at få mere protein i sine måltider og til mad hun kan tage med på cykelturene til badebroen.

Jeg besluttede mig for at præsentere hende for forskellige slags protein fra planteriget og gerne nogle nye af slagsen, og så skulle Lise have inspiration til hvordan grønsager også kan spises … eller drikkes.

Vi startede med at smage på grønsagsbrød smurt med linsepostej. Jeg kan varmt anbefale den med en rødbede på toppen.

Linsepostej på grønsagsbrød

Så lavede vi en meget populær Greenie, hvor man nemt kan lave til et par dage ad gangen. Greenie er nemt at tage med, og hvis den skal mætte i længere tid, kan der altid rystes et scoop proteinpulver i flasken. Vores Greenies blev gjort kolde med et par frosne jordbær og fortyndet med lidt ekstra hasselnøddemælk.

Greenie med jordbær

Så lød startskuddet til projekt chiagrød i 3 forskellige variationer. Mens chiagrøden trak, forberedte vi den topping der gør chiagrød til en super, super, superfood der både smager forrygende og samtidig mætter godt.

Chiagrød 3 forsøg

 

Granatæblekerner

Granatæblekerner er er must på chiagrød, fordi de giver både knas og syrlighed. Men vi fik også: æble i tern, paranødder, cacao-nibs, morbær, kokosflager, kanel, kokossukker og ekstra plantemælk. Det var dejligt at sidde der og afprøve forskellige smagskombinationer, for at finde frem til hvilken kombination der smagte allerbedst.

Chiagrød med topping

Det næste vi lavede var Belugalinser marineret i honning/senneps dressing, vendt med fintsnittede sprøde grønsager. Lise piskede dressing og smagte til, piskede og smagte til, piskede og smagte til. Og hold da op hvor blev det lækkert. Opskriften finder du lige her.

Senneps - honning dressing

Linserne blev spist med broccolifladbrød og en klat skøn mayonnaise og var en stor succes for både Lise og familiens ældste arving som havde tømmermænd.

Belugalinser i sur-sød dressing

Dagen blev afsluttet med et par smagsprøver på lækre energikugler og myntefirkanter med avokado, mens vi evaluerede vores timer sammen i Karlas Køkken.

Myntefirkanter

Lise fremhævede især, at det havde været godt at blive præsenteret for nye produkter som f.eks. chiafrø, hampefrø og cacaonibs. Hun kendte godt råvarerne, men har aldrig været helt klar over, hvordan hun kan bruge dem.

Samtidig har det gjort en stor forskel for hende, at hun har haft fingrene i råvarerne og efterfølgende smagt på maden. Hun noterede sig også at hvis vi manglede nogle bestemte råvarer, erstattede vi nemt med noget andet.

Timerne i Karlas Køkken har givet Lise mere mod på at prøve sig frem også ift. nye produkter. Især fordi hun pludselig oplevede, hvor simpel madlavning kan være og hvor meget der kan tilberedes på forhånd, så det er nemt lige at snuppe maden med.

…. og næste gang … tror jeg vi kaster os over en grønsagssuppe, culottesteg og lækre salater med alt godt fra grønsagsskuffen.

Hvis du også har lyst til at blive inspireret i Karlas Køkken, så kan du læse mere om det her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *