Kender du Overnight Oats og vil du inspireres til nem og lækker morgenmad ?
Det lyder lidt fancy, men er bare havregryn og andre gode sager som fx chiafrø, hampefrø, kokosmel, krydderier og evt. lidt tørret frugt skåret i små stykker, der ligger i blød i nøddemælk nogle timer eller natten over.
Når det skal spises toppes med bær, lidt frugt, granatæblekerner, kokosflager, hampefrø, chokolade etc… lækkert og mættende … what’s not to like.
Til to portioner bruger jeg:
- 3 dl. havregryn – eventuel glutenfri
- 4 dl. mandelmælk – eller anden nøddemælk
- 2 spsk. chiafrø
- 2 spsk. kokosmel
- 1 tsk. stødt ingefær – du kan også bruge frisk ingefær
- 2 tørrede dadler skåret i små stykker – du kan også bruge anden tørret frugt
Rør de tørre ingredienser sammen, hæld nøddemælken over, sæt på køl og nyd dagen efter toppet med bær, æble i tern, kokosflager, hakkede valnødder, granatæblekerner, mørk chokolade … bare giv den gas med toppingen.
Jeg bruger nøddemælk, fx. mandelmælk, cashewnøddemælk, hasselnøddemælk for mere mæthed. Hvis jeg bruger rismælk, havremælk eller lignende syntes jeg ikke det mætter nok. Nøddemælk indeholder mere protein end plantemælk lavet på korn, og da der allerede er en del kulhydrater i Overnight Oats pga. havregryn syntes jeg at nøddemælken giver den bedste mæthed.
Krydderier kan også være: ingefær, kanel, kardemomme, vanilje, cacao … tag hvad du har eller holder allermest af.
Hvis du vælger at tilsætte en revet gulerod om aftenen, så er det lækkert at krydre med kanel, så er det lidt ligesom at spise gulerodskage til morgenmad.
Der er masser af muligheder for variation, prøv dig frem.
… og det lille glas til venstre i billedet er en del af min to go frokost, fordi jeg skulle arbejde ude den dag.
Henriette
Tak 😘 det skal prøves 😋
– og så blev jeg lidt klogere på det med mælk 🥛
Kh. Henriette
Sund sans
Kære Henriette
Tak for din kommentar – og jeg bliver altid så glad når jeg kan inspirere.
kh
Dorthe