Her har jeg ladet mig inspirere af ingredienserne i en græsk salat og overført dem til en omelet. Det betyder at æggemassen er foldet om agurk, fetaost og løg og så er den krydret med oregano. Hvis jeg havde haft nogle tomater, ville jeg også have smidt at par skiver af dem i.
Sådan gør du:
- 2 æg
- salt & peber
- 2 tsk god olivenolie
- Lidt krydderi – jeg har brugt 1 tsk oregano og 1 tsk gurkemeje
- En stor skive løg
- Smuldret feta ca 30 – 40 gram
- 6 – 8 skiver agurk
Pisk æggene sammen, kom lidt salt og peber i og varm fedtstoffet op på en lille pande. Svits krydderierne let og kom æggemassen på panden.
Jeg bruger altid en pandekagepande når jeg laver omelet, da den har en perfekt størrelse til en omelet.
Lad æggemassen blive lige netop fast, den skal stadig være flydende i overfladen. Kom smuldret feta, løg og agurkeskiver på den ene halvdel af omeletten. Fold omeletten og varm den godt igennem i et par minutter.
Server med en salat med grønne grønsager (fx ruccola, persille, grøn peber, hjertesalat) og sprøde æblebåde. Kom lidt olie og eddike over salaten, sammen med lidt flagesalt og et vrid med peberkværnen.
Jeg spiser ofte omelet til morgenmad, men det er selvfølgelig også skønt både som frokost og som nem aftensmad.